Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, October 28, 2008

O_o > yeah it's not funny.

I'm soooo damn freakout this week!
With assignment yang di suspicious plagiarize sedangkan aku separuh mati bersengkang mata memerah otak...
boleh dia bagi footnote "it's too superb and seems like you took it from somewhere"... Huh?! bagaimana harus ku jelaskan?? Takkan sbb aku buat proposal tu extraordinary pastu dia bajet aku plagiarize? marah ni! marah!
So kene buat cincai2 la baru dia puas ati? Aku pun tak faham.. Mostly member aku yg tnye aku macamana nk buat mende ni, ok je lecturer tu komen..
sedangkan aku yang jadi tok guru diorang boleh dia komen aku macam tu.. Tak pasal2 kene wat appoinment ngan dia untk tunjuk prove yg aku tak plagiarize... Ditambah pulak ngan final exams yang start this saturday.. Ah, marah betul aku! Aku wat elok2.. Last2 ni yg jadi.. Ah, nasib badan! Sabar je la hati~ Sesungguhnya Allah tu Maha Kaya..




Saturday, October 25, 2008

Ke mana biasiswa ku pergi?

Just came back from FTMSK today. The math test really put on a smile to everybody face since our lecturer allowed us to have an open book test where it should be done often..seriously!.. Then we went to pkns and have our lunch there. One hour having a window shopping- its seem like normal for me..plus the prices there sangat la mencekik darah..and my 'hari2 azam baru'- BERJIMAT!- sentiasa terngiang-ngiang di telinga kanan ku.. So, nothing interesting and we decided to go home immediately.

PAUSE


"Why don't we checkout the latest tudung at Anggerik Avenue?" Someone uttered.

"OK."


It was a BIG mistake.. Into a place where my eyes keep on rolling is a bad idea...Finally the came out was = I bought a new pricey cossy tudung today.

And what makes it more hurtful, I'm the only one who bought the tudung dan org yg beriye nk checkout latest tudung tu sebagai penggalak sahaje..

btw, feel free to play this video!


video
::how's ur hijab?::

Thursday, October 23, 2008

Penawar Hati~


KENAPA AKU DIUJI

QURAN MENJAWAB :
"Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan; "Kami telah beriman," ("I am full of faith to Allah") sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya Kami telah menguji org2 yg sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui org2 yg benar dan, sesungguhnya Dia mengetahui org2 yg dusta."
(Surah Al-Ankabut ayat: 2-3)

KENAPA AKU TAK DAPAT APA YG AKU IDAMKAN


QURAN MENJAWAB :
"Boleh jadi kamu membenci sesua tu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui."
(Surah Al-Baqarah ayat: 216)

KENAPA UJIAN SEBERAT INI?

QURAN MENJAWAB :

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."
(Surah Al-Baqarah ayat: 286)


KENAPA RASA FRUST?

QURAN MENJAWAB :

"Jgnlah kamu bersikap lemah, dan jgnlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah org2 yg paling tinggi darjatnya, jika kamu org2 yg beriman."
(Surah Al-Imran ayat: 139)


BAGAIMANA HARUS AKU MENGHADAPINYA?


QURAN MENJAWAB :

"Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk"
(Surah Al-Baqarah ayat: 45)


APA YANG AKU DAPAT DRPD SEMUA INI?


QURAN MENJAWAB :

"Sesungguhnya Allah telah membeli dari org2 mu'min, diri, harta mereka dengan memberikan syurga utk mereka... "
(Surah At-Taubah ayat: 111)


KEPADA SIAPA AKU BERHARAP?


QURAN MENJAWAB :

"Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain dari Nya. Hanya kepadaNya aku bertawakkal."
(Surah At-Taubah ayat 129)

AKU TAK DAPAT TAHAN!!!

QURAN MENJAWAB :

"... ..dan jgnlah kamu berputus asa dr rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa dr rahmat Allah melainkan kaum yg kafir."
(Surah Yusuf ayat: 12)



Wednesday, October 22, 2008

Satu Perkara

I'm having physio test tomorrow. Yeah, those blood vessels, respiratory, cardiovascular and muscles physio..all these things put me into headache. Not even finish reading yet and still lingering and messing around. Ha3. This evening we just finished p.m Aziah's test; research proposal. And we celebrate it wif dinner at KFC. Huh, really dunno what to enjoy about since tomorrow will be another test wif dr. Harita. Lalala.

Another thing. I hate this feeling. Not about the feeling for taking test, but.. well.. Maybe that's why I becomes sooo emo.. Hate it. But still I put some hopes. Hope that everything will be ok..Hope that I can changed my life. Tried to open my circle. Share. Give in. Instead of listen, spill it out. But I dunno what I'm looking for.. **Is it a statement or a lie? ** I have almost everything but still I 'm not thankful.

Maybe I'm gooood in giving advices. But can someone advice me, plz?

Sunday, October 19, 2008

Kisah si rama-rama


I'm not singing ; I'm speak out


mE.

I am not the person who is singing. I am the silent one inside. I am not the one who laughs at people's jokes. I just pacify their egos. I am not my house or my car or my songs. They are only just stops along my way. I am like winter. I'm a dark cold female. With a golden ring of wisdom in my cave. And it is me who is my enemy. Me who beats me up. Me who makes the monsters. Me who strips my confidence. I am carrying my voice. I am carrying my heart. I am carrying my rhythm. I am carrying my prayers. But you can't kill my spirit. It's soaring and it's strong. Like a mountain I go on and on. But when my wings are folded. The brightly colored moth. Blends into the dirt into the ground. And it is me who is my enemy. Me who beats me up. Oh, me who makes some monsters. Me who strips my confidence. And it's me who's too weak. And it's me who's too shy. To ask for the thing I love. And it's me who's too weak. And it's me who's too shy. To ask for the thing I love. I am walking on the bridge. I am over the water. And i'm scared as hell. Cause i know there's something better. Yes I know there's something better. Yes I know,'Cause I love,I love.


Sunday, October 12, 2008

PicS n piCs


Sekitar hari-hari yang kalut & ribut;



::Bunga aTas mEja::


::maTaku suDah LebAm::


::CourSematE yg kEcoh::


::BakaL cikGu2 Bio yg Cun::


::kHusyuk makAn::

::daH nak baLik::

Dean List Dinner: Receiver vs. Usher

Pagi :9-10-2008

Finally 10th October will come- tomorrow. Penat aku fikir macamana nak lari dari tarikh ni.. since all my roomates got the deanlist and invited for the dinner, i'm a bit lost here. Finally, this is what i've planned ; tak tidur malam 9Oct so aku boleh tidur rite after they go on October 10's nite. Emm.. that's pretty well!

Malam: 9-10-2008

''Stuck in the shadow of my mistakes''... lalala... sambil menyanyi sambil surf internet. Great. Dah pukul 12 tengah malam. Nobody at home sbb akak dua orang tu balik rumah & sorang lagi uruskan dinner tuk malam esok. Sekarang boleh la aku start buat 2 lab reports sampai ke pagi..

10.00am : 10-10-2008

Beratnye kepala macam nak pecah hanya Allah yang tau. Bukak mata pun boleh mimpi.. ini mengantuk tahap kronik peringkat 3. Nasib baik lab report ni siap. Dah pukul 10 pagi tapi tak mandi lagi.. terpaksalah sarung sweater je pergi rumah si penghantar lab report ni. Gosok gigi dengan cucu muka ala P.Ramlee pun jadilah sbb dah kes darurat dah ni.

12.30pm : 10-10-2008

Katil.. katil.. nampak je katil tu terbentang indah memanggil-manggil aku untuk tidur tapi aku kuatkan semangat terus berjaga. Sbb lepas solat Jumaat ada member nak datang ambil lab report ke-3! kerja satu group tapi memandangkan aku seorang yang mampu mentafsir graf ECG (electrocardiogram) tu, terpaksalah aku berhempas pulas di tengahari yang terik ini..

2.30pm: 10-10-2008

"I'm having a day from h***.. It's nothing going so well" Tiba2 enset aku berbunyi. Laa.. tertidur rupanya aku! Kenapa roomate aku call ni? Pasal lab ke?

"Eh, kau tidur ek?"
"Terlelap laa.. aku tak larat sangat nak berjaga lagi."
"Macam ni, aku letak nama kau under Anuar so kau boleh la datang dinner malam ni."
"Hah? Dinner? Eh, boleh ke kau buat macam tu?"
"Dia tak cukup orang ni. Nak tak?"
"Err.. boleh kot."

Hah? Boleh pergi dinner?

4.00pm : 10-10-2008

"Ok, kerja korang senang je. Jadi usher."
"Kena buat apa? Kitorang mana tau protokol majlis ni."
"Korang escort je ke mana VVIP bergerak. So, sepanjang VVIP berucap, korang berdiri je tau tepi dia."

Emm.. bagus. Maybe ada drama usher masuk hospital sebab pengsan tak tidur sejak semalam!


8.30pm : 10-10-2008

Hah, glemer gila jadi usher majlis ni. Lalu red carpet macam VVIP gak. Even penerima deanlist pun tak masuk dari pintu VVIP.. aku yang jd usher ni berlagak macam orang penting. Haha.. usher pun usher lah. Janji dapat makan!

Paling kelakar berdiri sebelah VVIP berucap. Interframe gila! Aku pun dah nk gila ni sbb mata aku dah lebam menahan ke-mengantuk-an. Seseorang berbaju melayu merah yang duduk kat meja VVIP itu sangat menarik perhatian.

12.30am : 11-10-2008

Akhirnya, sampai jugak rumah. Siap singgah Drive-Thru McD beli McFlurry.. Lepas je solat Isyak, aku dah tak ingat ape terjadi.. Sbb dah flat mcm zombie tak bermata..

6.30am : 11-10-2008

Kalau aku sambung tidur lepas Subuh, ada possibility bangun lambat ni. Bila pulak aku nak bertolak balik kg? Pukul 2 petang nanti budak kelas buat trip raya rumah aku! Kena sampai rumah sebelum pukul 12 sbb tak ada siapa dkt rumah nak get ready sambut about 20 people ni kecuali mak, abah ngan farin. Tapi aku dah mengantuk sangat rase nak demam dan sebagainye.. Kita tidur dulu!

9.00am : 11-10-2008

Dah 15 minit aku menghuni bustop ni. Takde pun nampak batang wiper bas rapid?

11.30am : 11-10-2008

Huh.. sampai rumah jugak akhirnya. Rumah aku dengan Shah Alam tak lah jauh mana tapi nak balik macam tinggal kat Ipoh je.. Lepas ni nak siapkan rumah lagi.. Nasib la aku ni rajin orangmye.. Hehe, rajin ke aku??

3.30pm : 11-10-2008

OK, diorang dah sampai open house classmate kitorang. Hujan. Petir. Ribut?
Macamana aku nak join ni? Nak naik kete takde lesen.. Ni lah bahana buat lesen sekerat jalan. Plan nak naik motor tapi dah hujan..

4.45pm : 11-10-2008

"Macamana nak pergi rumah kau ni?"
"Belok kanan.. terus.. belok kanan.. nampak masjid belok kanan.. terus.. "
"Eh..eh.. aku tak tau lah! Sesat nanti"
"Iyelah, aku suruh ayah aku jemput korang.."

Maka aku datang jugak openhouse tu tanpa makan apa-apa sbb diorang pun dah nak balik..

5.15pm : 11-10-2008

Akhiran.. tiba lah mereka ke teratak kecil ku ini.. makan-makan.. minum-minum.. ambil gambar.. minum-minum.. ambil gambar..

7.30 pm : 11-10-2008

Selesai.. Maghrib sudah.. Diaorang pun dah balik pukul 7 tadi.. Yang tinggal akak coursemate ni dgn husband and baby diorang sbb diorang sampai lewat. 7.15 diorang balik.. Sempat la jugak aku hulur duit raya.. walau isinya tak seberapa.. hehe..

Maka, berakhirlah hari-hari yang kalut dan ribut ini..
Trimas to all my friends sbb sudi datang beraya ke rumah..
Insya-Allah dimurahkan rezeki tahun depan datang lagi ('',)V







Sunday, October 05, 2008

Salam AIDILFITRI

What does it mean? 'Baik dlm untung ataupn malang'. What's in my life that is for better or worse? I heard so many things about people's life. Yeah, I loves secrets. When people told their secrets to you that's mean they really trust you. And what they hope is they can seek for your advices. Some people just want you to lend your ears so they can relief their burdens, at least. Or share their joys when it should not be found by others.

I hold so many people trust's. Their secrets makes me matured enough. They showed me how scary this life when you don't think twice, ego, never let go and when things go around comes around. Same with when things that u've planned never turned as u want.

I've seen so many things. People cries, people laugh. I learn from people mistakes coz I can't own all. As a normal human being, we keep on doing mistakes. So, forgiveness is the only way to make this world peace. Satan hate those who are forgiving people coz there's no hate in their heart. Ask for forgiveness as there's still time. No matter how hard to forgive as how bad your heart is bleeding, just forgive them. Until then, there must be a turning point in their life and you as a forgiver, will feell even proud for forgiving them at the first place.

So, this Aidilfitri I would like to ask for forgiven from everybody. Apologize me for not being perfect. Even I might not say it, but believe me I loves everybody as much as all of u love me. Without all of u, i will be nobody.

Salam Aidilfitri.

Saturday, October 04, 2008

Remind me if i forgot