Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, December 18, 2011

Misi Disember

Hohoho!

Dah bulan Disember!!!

Mari panik secara pukal :)
Hari Khamis lepas aku n family telah terbang ke Kuching :D Cuti sekolah ni kalau tak jenjalan tak best pulak rasenye kan.. so akhirnya tercapai jugak hajat aku ke Kepulauan Borneo..

Gambar.. lom transfer pulak. Hehehe. Nantilah kalau dah transfer aku letak sini sebagai tanda kenang-kenangan. Eceh.

So hari ni pagi-pagi bangun dah plan nak ke 3 buah tempat;
1. Pilih baju pengantin kat butik pengantin
2. Tempah baju nikah
3. Tempah kad kahwin

Daripada 3 misi tu cuma misi pertama tak berjaya sebab kedai tutup -_____-"
Kenapa kedai tutup hari ahad?? kan hari ahad laa semua para b2b gagah mencari vendor majlis perkahwinan mereka kan?? huhuhu.... tapi untuk misi 2 n 3 tu pun hampir gagal..
sebab kedai tailor yang dituju tutup n kedai kad jemputan Inklink yang aku nak pegi tu pon tutup gak! Hahaha!!

Sekian O_o

Maka aku n Mr. B dengan hati yang cool pusing satu Plaza MP Klang dan akhirnya ada laa sebuah kedai ni bukak setiap hari kecuali Selasa :)) Bincang-bincang akhirnya dapat laa baju tu diserahkan untuk tempahan dengan kos baju melayu siap sulam rm 130 n dress nikah rm150 siap patching kain.. huhuhu... Aku tak tau la tu kategori murah ke mahal sebab aku memang suka main redah :)

Misi ke 3- tempah kad jemputan
Disebabkan kedai kad Inklink tu tutup maka aku dan Mr. B bergegas ke Shah Alam. Tak la jauh sangat dari Klang tu kan n lagipun banyak je kedai kad kat Plaza Alam Sentral tu. Sedang aku membebel-bebel pasal kedai kad pilihan ramai LH Creative kat Jalan Pudu... entah macamana agaknye Allah kabulkan permintaan aku... tetiba lepas je tol Sg. Rasau aku terpandang akan signboard LH Creative tu betul-betul lepas plaza tol.

Aku mula-mula cam tak bape nak caye tapi aku baca laju-laju sebab kereta tengah bergerak kan... HAHAHA. Ape lagi aku nak suruh Mr. B masuk exit sec. 7 tapi dah tak sempat... maka aku dengan jantung degup-degup tu suruh Mr. B dari masuk jalan ke PKNS n patah balik ke Sec. 7...

HIP HIP HOOOOORAY!

LH Creative Concept cawangan Shah Alam baru je bukak rupa nye.. Contoh kad pun tak la sebanyak kat KL tu tapi at least yang basic tu semua ada la.. Dan paling best TAKDE pelanggan time aku datang. So boleh longgok semua kad atas meja :) Hehehe... at last pilih kad yang simple je dan paling penting dalam bajet...

Dan pasal OP pulak mak dah mintak kawan mak kat sekolah tolong amik job tu.. Dia letak harga murah je dalam rm900 untuk 3 sesi - nikah + sanding + outdoor :) So aku tak expect lebih la dengan harga macam tu tapi yang penting sekarang dah ada OP. Wahaha :)

Aku rasa ni la wedding paling bajet setakat ni utk area lembah klang. Nak lagi bajet DIY la kan tapi orang pemalas cam aku mana ada nye nak DIY. Hehehe :D

Till then!
xoxo





1 comment:

utusanpengantin.com said...

Wedding Card? Tq tag? Sticker?
Smua ada d utusanpengantin.com (^.^)Y